logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

vrijdag 11 sep 2020

5 tips om zelf vermogen op te bouwen voor uw pensioen

Een gegarandeerd pensioen is steeds zeldzamer, eigen vermogen wordt steeds belangrijker. Dat komt o.a. door de lage rente. Bovendien wordt in het nieuwe pensioenstelsel de pensioenopbouw via de werkgever individueler. Een persoonlijker pensioenstelsel betekent ook meer verantwoording om zelf voor een goed pensioen te zorgen, hierbij kunt u uw huis of hypotheek inzetten. 

Tip 1. Hypotheek aflossen

De hypotheek aflossen is een vorm van (be)sparen. U bouwt vermogen op en verlaagt direct uw maandlasten. Aflossen is een interessant alternatief voor de lage spaarrente en hoge vermogensrendementsheffing. Hierbij moet u wel rekening houden met de afbouw van de ‘wet Hillen’. Een huis bezitten met een kleine of geen hypotheekschuld, wordt hierdoor elk jaar een beetje duurder.

Tip 2. Pensioensparen

Heeft u nog even voor uw pensioen, dan kan pensioensparen aantrekkelijk zijn. U zet eenmalig of maandelijks geld opzij en laat dit beleggen door een professional. Pensioensparen is een fiscaal vriendelijke manier om vermogen op te bouwen als aanvulling op uw pensioen. 

Tip 3. Overwaarde opnemen

Door de stijging van huizenprijzen van de afgelopen jaren, heeft u wellicht veel overwaarde. Het opnemen van de overwaarde kan een mogelijkheid zijn om geld vrij te maken voor aanvulling van uw pensioen. Diverse banken hebben hier interessante oplossingen voor.

Tip 4. Goedkoper of kleiner gaan wonen

Door goedkoper en/of kleiner te gaan wonen, combineert u lagere maandlasten met overwaarde die direct vrijkomt. Als huizenbezitter heeft u een mooie positie op de huizenmarkt. Uw oude huis is waarschijnlijk snel verkocht voor een goede prijs en door overwaarde heeft u financiële armslag. 

Tip 5. Beleggingspand kopen

Met een beleggingspand profiteert u mogelijk van nog verder stijgende huizenprijzen én u ontvangt huurinkomsten. Een hypotheek op een beleggingspand gaat tot 70% of 80% van de koopsom. Het resterende deel heeft u nodig aan eigen geld of hiervoor gebruikt u uw overwaarde. Voor de toetsing van de verhuurhypotheek worden de toekomstige huurinkomsten meegenomen. Banken kunnen aanvullende eisen stellen zoals alleen voor verhuur in bepaalde steden en vakantiewoningen of kamerverhuur uitsluiten.

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden. Neem contact met ons op, info@willysmits.nl of bel 020 663 8393

 

De 3 pijlers van het Nederlandse pensioenstel

Pijler 1 De eerste pijler geldt voor iedereen die in Nederland woont of werkt, de AOW;

Pijler 2 Veel Nederlanders bouwen daarnaast pensioen op via hun werkgever. Via Mijnpensioenoverzicht.nl kunt u zien hoeveel pensioen u tot dusver heeft opgebouwd.

Pijler 3 De derde pijler bestaat uit individueel opgebouwd vermogen door bijvoorbeeld spaargeld en levensverzekeringen, maar ook met een eigen huis bouwt u vermogen op.

 


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.