logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

dinsdag 24 nov 2020

Beveiligingseisen in uw autoverzekering

Voor het verzekeren van het diefstalrisico van uw auto stellen verzekeraars vaak beveiligingseisen. Uw autoalarm moet aan de eisen voldoen en u moet een geldig certificaat hebben.

Er zijn verschillende niveaus van beveiliging afhankelijk van de waarde en de diefstalgevoeligheid. De eisen lopen van klasse 1 t/m klasse 5. Voor duurdere en diefstalgevoeligere auto’s wordt een hogere alarmklasse als voorwaarde gesteld. Als de vereiste beveiliging niet ingebouwd is, kan dit tot gevolg hebben dat uw verzekeraar bij diefstal niet uitkeert.

Als een verzekeraar een bepaalde klasse alarm verplicht stelt, moet u dit bij een schade kunnen aantonen met een certificaat. Een certificaat is helaas beperkt houdbaar, een jaarlijkse controle met verlenging is daarom noodzakelijk.

Check of uw auto is voorzien van een SCM goedgekeurde beveiliging

SCM beveiligingsklassen

De Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM) heeft een indeling gemaakt van de verschillende beveiligingsklassen die er zijn. 

  • Alarmklasse 1 – Startonderbreker Auto’s vanaf 1998 hebben standaard minimaal een klasse 1-beveiliging.
  • Alarmklasse 2 – Klasse 1 + inbraakdetectie
  • Alarmklasse 3 – Klasse 2 + Alarmsysteem met hellingdetectie
  • Alarmklasse 4 – Klasse 1, 2 of 3 + voertuigvolgsysteem
  • Alarmklasse 5 – Klasse 3 + uitgebreid voertuigvolgsysteem

Peilzender

Naast of in plaats van bovengenoemde beveiligingssystemen wordt soms een peilzender verplicht. Anders dan bij een normaal voertuigvolgsysteem (klasse 4 en 5) dat met GPS is uitgerust, werkt een peilzender (terugvindsysteem) op radiogolven. Een peilzender is lastiger uit te schakelen dan de normale voertuigvolgsystemen en werkt ook terwijl de auto zich in een afgesloten ruimte (zoals een container) bevindt. Het terugvindpercentage is bij een peilzender vele malen hoger dan bij een voertuigvolgsysteem op basis van GPS. 

Vraag bij ons na of uw auto beveiligd moet zijn volgens uw verzekering. En let op de geldigheid van uw certificaat. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@willysmits.nl of telefoon 020 663 8393.


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.