logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

woensdag 26 feb 2020

Coronavirus en reisverzekering

Sinds december 2019 is er sprake van een Corona-uitbraak in China. Deze breidt zich de laatste weken uit naar andere delen van de wereld waaronder Italië en Spanje. Reist u binnenkort naar één van de gebieden waar het Coronavirus heerst, dan heeft dit wellicht invloed op de reis.
Dagelijks komen er nieuwe meldingen binnen over besmettingen in het buitenland, het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en vertaalt dit in een reisadvies.
Wat dekt uw reis- en annuleringsverzekering?


Reisverzekering

Wordt u tijdens uw reis in één van de gebieden waar het coronavirus heerst ziek en moet u naar het ziekenhuis? Dan worden de kosten volledig vergoed als u de dekking Medische kosten hebt afgesloten. Ook worden eventuele extra reis- en verblijfskosten van medereizigers vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten verzekeringsdekking. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed.


Annuleringsverzekering

Of uw annuleringsverzekering dekking biedt bij een negatief reisadvies, hangt af van uw verzekeraar. Bij de meeste annuleringsverzekeringen is dit risico uigesloten. Wilt u weten of uw verzekering dekking biedt, neem dan contact met ons op. Telefoon 020 663 8393.


Wat kan de reisorganisatie voor u doen?

In een aantal gevallen hebt u recht op vergoeding van de annuleringskoten van het reisbureau of touroperator of kunnen zij de reis voor u omboeken naar een andere bestemming. Neem hiervoor contact op met uw reisorganisator.


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.