logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

maandag 11 jan 2021

Internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart)

Per 1 januari 2021 verandert de “groene kaart.” Dit formulier heet voortaan Internationaal Verzekeringsbewijs. De grootste verandering hierbij is dat het formulier niet meer groen is.

Waarom een verandering van kleur en naam?

Het Internationaal Verzekeringsbewijs werd groene kaart genoemd omdat het verplicht was dit bewijs op (gedeeltelijk) groen papier af te drukken. Deze verplichting geldt niet meer. Met het digitaal in PDF-formaat versturen van het document blijkt het vaak lastig om de kaart groen af te drukken. Vaak worden dat documenten met grijstinten en dat is niet toegestaan volgens het Council of Bureaux en het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars.
Veel verzekeraars gaan Internationale Verzekeringsbewijzen voortaan op wit papier verstrekken. Dat geldt voor zowel de papieren versie als het document dat als pdf verstuurd wordt. Het blijft wel belangrijk om het document te printen en een papieren versie mee te nemen naar het buitenland. Een digitale versie wordt namelijk niet in elk land geaccepteerd.

Groot-Brittannië op het Internationaal Verzekeringsbewijs

Brexit is op 1 januari 2021 dan toch een feit, omdat Groot-Brittannië uit de EU treedt, verandert de plek van “GB” op het internationaal verzekeringsbewijs. GB komt nu tussen de landen die een verzekeraar eventueel kan “doorhalen.” Vragen over uw 'groene kaart'? Bel ons op 020-663 83 93 of stuur een email naar  info@willysmits.nl.

Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.