logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

vrijdag 28 jun 2019

Medische kosten goed gedekt: voorkom financiële tegenvallers tijdens uw vakantie

Is het nodig om de dekking Medische kosten mee te verzekeren op een reisverzekering als u met vakantie gaat? Of is een (aanvullende) zorgverzekering voldoende? Een veel gestelde vraag die we graag beantwoorden.

Basis zorgverzekering
In Nederland heeft iedereen een basis zorgverzekering. Deze verzekering dekt de kosten voor medische zorg. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Er geldt daarbij wel een grote beperking. De zorgverzekering gaat voor het bepalen van de vergoeding namelijk uit van wat een vergelijkbare behandeling in Nederland zou kosten. Dus voor een operatie in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, moet u flink bijbetalen. Maar ook in landen dichterbij huis kunnen medische kosten flink oplopen. In landen als Griekenland, Turkije en Spanje worden toeristen vaak naar privéklinieken gebracht en daar liggen de kosten vele malen hoger dan in reguliere ziekenhuizen. Dit betekent dat u na de behandeling met een flinke financiële schadepost kan blijven zitten.

Aanvullende dekking
Om financiële tegenvallers te voorkomen, kunt u ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de zorgverzekering krijgt u hiermee tot 200% van de behandeling of het volledige bedrag vergoed. 

Dekking Medische kosten
Sluit u ook een medische kostendekking op uw reisverzekering, dan weet u zeker dat alle medische kosten in het buitenland volledig vergoed worden. Ook als u jaarlijks wisselt van zorgverzekering, hoeft u hier verder niet meer aan te denken. Sommige reisverzekeringen vergoeden ook het verplichte eigen risico van de zorgverzekering. 

Bel altijd de alarmcentrale
Hebt u medische zorg nodig tijdens uw vakantie? Neem dan altijd direct contact op met de alarmcentrale van uw reisverzekeraar, nog voordat u een arts of ziekenhuis bezoekt. Bij de alarmcentrale verwijzen ze u naar het juiste ziekenhuis of de juiste arts. 

Wilt u weten of uw reisverzekering medische kosten dekt?Neem voor meer informatie over de juiste verzekering contact met ons op, telefoon (020) 663 83 93 of info@willysmits.nl.

 


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.