logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

dinsdag 15 jun 2021

Relatief veel bedrijfsbranden in coronajaar

Ondanks dat veel bedrijven in 2020 dicht waren en werknemers veel thuiswerkten, was het aantal bedrijfsbranden relatief hoog (3.617) in vergelijking met voorgaande jaren - van 2017 tot en met 2019 lag dit aantal gemiddeld op 4.079 bedrijfsbranden per jaar. Dat blijkt uit de Risicomonitor Bedrijfsbranden berekend door het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond van Verzekeraars.
 
Het Verbond publiceert de Risicomonitor Bedrijfsbranden dit jaar voor de tweede keer en maakt hierbij gebruik van de cijfers geleverd door aangesloten verzekeraars en Stichting Salvage, die gedupeerden namens verzekeraars eerste hulp na brand biedt.
 
De meeste branden ontstonden in panden met een industriële functie (30 procent), gevolgd door kantoren (23 procent) en winkels (20 procent). In de provincie Limburg registreerden verzekeraars in 2020 relatief gezien de meeste claims. Gemiddeld woedden daar 4,8 branden per 1.000 zakelijke locaties, gevolgd door de provincie Noord-Brabant (4,5) en Overijssel (4,3).
 
Richard Weurding, algemeen directeur Verbond: Belangrijkste oorzaken van de branden in 2020 waren brandstichting, kortsluiting en menselijk handelen. De grootste omvang van de schade zagen verzekeraars bij bedrijven in de agrarische sector (onder andere stalbranden) en bedrijven die goederen opslaan. Branden bij dit soort ondernemingen leidden in circa een kwart van de gevallen tot het volledig afbranden van het bedrijfspand. Wat veelal leidt tot het faillissement van de ondernemer."
 

Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.