logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

dinsdag 24 nov 2020

Wel of geen vrijwillig eigen risico?

Is het slim om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico op uw zorgverzekering? Drie dingen om rekening mee te houden: uw gezondheid, de mogelijkheid om onverwachte zorgkosten zelf te betalen en de korting die u krijgt.

Bovenop het verplichte eigen risico van EUR 385 kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van 100, 200, 300, 400 of 500 euro. In ruil daarvoor krijgt u van uw verzekeraar korting op de premie. De hoogte verschilt per verzekeraar. Als u het verplichte eigen risico niet opmaakt, kunt u besparen door het eigen risico te verhogen. Maar ook als u uw vrijwillig eigen risico helemaal opmaakt, kan een hoger eigen risico goed uitpakken. De hoogte van de korting speelt daarbij een belangrijke rol. 

Uw situatie

Bent u chronisch ziek of verwacht u bepaalde - hoge - zorgkosten voor het komende jaar, dan is het waarschijnlijk niet verstandig om van de korting gebruik te maken. Maar wie jong en gezond is, kan de gok wagen. Maar ook dan kun je wel een sportblessure oplopen en is het handig om een spaarpotje te hebben voor onverwachte zorgkosten.

Weten of het in uw situatie slim is om het eigen risico te verhogen? Neem contact met ons op via info@willysmits.nl of telefoon 020 663 8393.

Over het eigen risico 

Iedere Nederlander heeft een verplicht eigen risico van EUR 385 op zijn basiszorgverzekering. Dit houdt in dat u de eerste 385 euro aan medische kosten uit het basispakket zelf betaalt. De kosten van de huisarts, verloskundige, kraamhulp en wijkverpleger vallen niet onder het eigen risico. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt geen eigen risico. 


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.