logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Omdat wij altijd onafhankelijk zijn en daarom de beste maatschappij voor u kunnen vinden

Bel 020 663 83 93

Dienstverband

Begin dienstverband

Wanneer een werknemer bij uw onderneming in dienst treedt, bent u verplicht hem of haar te informeren of hij of zij gaat deelnemen in de pensioenregeling. Als u dat niet doet, dan mag de werknemer ervan uitgaan dat voor hem dezelfde pensioenregeling geldt, als voor vergelijkbare personeelsleden. Als er in uw bedrijf een pensioenregeling is, moet u de werknemer ook direct wijzen op het recht op waardeoverdracht. Is er in uw sector een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds en behoort de vorige werkgever van uw werknemer ook tot die sector, dan loopt de pensioenregeling van uw werknemer gewoon door en is waardeoverdracht niet nodig.

Einde dienstverband

Niet alleen bij het begin, maar ook aan het einde van het dienstverband is aandacht voor het pensioen van belang.

Uw werknemer heeft een nieuw dienstverband

Als de nieuwe werkgever van uw werknemer deel uitmaakt van een sector waar een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds is en uw onderneming behoort ook tot die sector, dan loopt de pensioenregeling van uw werknemer gewoon door en is waardeoverdracht niet nodig.
Is dat niet zo, dan stopt de deelname van uw werknemer aan de pensioenregeling. Hij of zij houdt aanspraak op het opgebouwde pensioen, maar betaalt vanaf dat moment geen premie meer. U bent als werkgever verplicht de werknemer onmiddellijk te wijzen op zijn recht op waardeoverdracht.

Geen nieuw dienstverband

Het kan zijn dat het dienstverband met uw werknemer wordt beëindigd zonder dat de werknemer zicht heeft op een nieuwe baan. De werknemer houdt aanspraak op het opgebouwde pensioen en betaalt vanaf dat moment geen premie meer. Ook al kan de werknemer daar niet direct gebruik van maken (omdat er nog geen nieuw dienstverband is) toch bent u als werkgever verplicht de werknemer onmiddellijk te wijzen op zijn recht op waardeoverdracht. Zolang uw werknemer werkloos is en een WW-uitkering krijgt, blijft recht bestaan op een deel van het partnerpensioen. Ook als dit partnerpensioen op risicobasis was verzekerd.

Bel ons op 020 663 8393 of stuur een e-mail.


Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.