logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Omdat wij altijd onafhankelijk zijn en daarom de beste maatschappij voor u kunnen vinden

Bel 020 663 83 93

Pensioen via werkgever

Bent u net begonnen met werken? Dan bent u vast nog niet bezig met uw pensioen. Toch is het belangrijk om er nu al over na te denken. De keuzes die u nu maakt, hebben namelijk gevolgen voor het geld dat u later krijgt uitgekeerd. Als u bijvoorbeeld gaat samenwonen of een nieuwe baan krijgt, heeft dat gevolgen voor uw pensioen. Probeer er daarom nu al bij stil te staan.

Wat kost een pensioen?

Een pensioen kost veel geld. Het moet namelijk vele jaren het salaris vervangen vanaf de pensioendatum. Na de kosten voor salarissen zijn pensioenkosten vaak de grootste kosten voor werknemers van de werkgever. De pensioenregeling wordt door een werkgever verzekerd bij een pensioenfonds of een verzekeraar. De werkgever betaalt daarvoor pensioenpremie aan het pensioenfonds of de verzekeraar om het pensioen op te bouwen. Deze premie is meestal afhankelijk van de leeftijd van de werknemers. Hoe ouder de werknemer, hoe hoger de premie.

Wat gebeurt er met de premies?

De pensioenpremies worden door de pensioenfondsen en -verzekeraars belegd, zodat zij voldoende kunnen uitbetalen aan de gepensioneerden. Zij gebruiken een klein deel van de premie voor de administratie en de uitvoering van je pensioen.

Wat betaalt u zelf?

De verdeling van de premie tussen werkgever en werknemer is per bedrijf anders. In elk geval betaalt de werkgever de pensioenpremie. Het kan wel zijn dat u hiervoor een eigen bijdrage moet betalen. Uw werkgever houdt dit deel van de premie in op uw salaris. Dit gaat af van uw brutosalaris.

Vragen over uw pensioen? Neem dan contact met ons op.


Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.