logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Omdat wij altijd onafhankelijk zijn en daarom de beste maatschappij voor u kunnen vinden

Bel 020 663 83 93

Bestelauto

Bestelauto’s zijn er in vele soorten en maten. Ze worden steeds luxer en een groeiend aantal particulieren rijdt tegenwoordig privé in een moderne bestelauto.

In tegenstelling tot bij personenauto’s wordt de premie voor de WA dekking bij bestelauto’s niet bepaald door het ledig gewicht van het voertuig. Maar geldt het zogenaamde treingewicht als uitgangspunt. Het treingewicht is het totaal van het ledig gewicht en het laadvermogen van de wagen. Een bestelauto heeft een maximaal treingewicht van 3500 kg. Indien het treingewicht groter is, is er sprake van een vrachtauto.

Verschillende basis verzekeringen:

 • WA (wettelijke aansprakelijkheid): de basis van iedere autoverzekering. U verzekert zich alleen tegen schade die u met uw auto toebrengt aan anderen.
 • WA + beperkte casco: u krijgt naast de WA-dekking ook een vergoeding voor schade aan uw auto door onder meer brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en loslopende dieren.
 • WA + uitgebreide casco: u krijgt naast de dekking voor WA en beperkte casco een vergoeding voor schade aan uw auto door o.a. botsingen, slippen en vandalisme.

Uitbreidingen:

 • Ongevallendekking voor inzittenden: verzekert de mensen in uw auto als ze door een ongeval invalide worden of overlijden. De ongevallendekking keert een vast bedrag uit, ongeacht de schuldvraag.
 • Schadeverzekering voor inzittenden: verzekert de werkelijke schade aan de mensen in uw auto als u een auto-ongeluk krijgt. Zijn er mensen in uw auto door een auto-ongeval invalide geworden of overleden? Ook daarvoor bent u gedekt. Bovendien is schade aan zaken verzekerd, bijvoorbeeld schade aan bagage.
 • Rechtsbijstanddekking: verzekert rechtshulp als u na een auto-ongeval een conflict hebt. Hebt u na een aanrijding schade aan uw eigen auto en bent u daarvoor niet verzekerd? Dan kunt u hulp krijgen om de schade vergoed te krijgen. Zonder verzekering voor juridische hulp kan het moeilijk zijn om de schade vergoed te krijgen.
 
Wilt u een advies voor de verzekering van uw bestelauto? Neem  dan contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

 • Schade melden

  Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

 • Offerte aanvragen

  Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

 • Contact

  We staan altijd voor u klaar.