logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assuranti√ęn
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Omdat wij altijd onafhankelijk zijn en daarom de beste maatschappij voor u kunnen vinden

Bel 020 663 83 93

Beleggingsverzekering

Met een beleggingsverzekering bouwt u vermogen op over een afgesproken periode. Daarnaast kan een beleggingsverzekering financiële bescherming bieden bij overlijden en/of arbeidsongeschiktheid. De hoogte van de uitkering op einddatum hangt af van de waardeontwikkelingen van de beleggingen. U bent vaak niet verzekerd tegen tegenvallende beleggingsresultaten met deze verzekering.

Welke beleggingsverzekeringen zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten beleggingsverzekeringen waarmee u vermogen opbouwt: 

 • Lijfrenteverzekering: vermogen voor uw oudedagsvoorziening of (aanvullend) pensioen 

 • Hypotheek: vermogen voor (gedeeltelijke) aflossing van de hypotheek 

 • Andere vermogensopbouw: vermogen voor bijvoorbeeld de studiekosten van uw kinderen of een spaarpot voor toekomstige uitgaven

Hoe is de premie opgebouwd?

De premie die u betaalt voor uw verzekering bestaat uit:  

 • Inleg voor uw belegging: Hiermee bouwt u vermogen op. Dit deel wordt voor u in fondsen belegd.

 • Premie Verzekeringsdekking: U betaalt deze risicopremie voor de meeverzekerde dekkingen zoals overlijdensrisico en/of premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. 

 • Kosten: Dit zijn de kosten die de verzekeringsmaatschappij maakt om uw polis te beheren, uw premies te beleggen en hun provisie- en overheadkosten te betalen.

Wat is een woekerpolis?

Een woekerpolis is altijd een beleggingsverzekering. Maar, niet iedere beleggingsverzekering is een woekerpolis. De term ‘woekerpolis’ slaat op te hoge kosten die u betaalt voor de beleggingsverzekering. De hoogte van de kosten bepaalt of u een woekerpolis heeft.

Compensatie voor uw woekerpolis

Heeft u een woekerpolis? Dan krijgt u een compensatie van uw verzekeringsmaatschappij. De reden hiervoor is dat er afspraken zijn gemaakt over de maximale kosten die u mag betalen voor een verzekering. De Ombudsman Financiële Dienstverlening, de verzekeringsmaatschappijen en diverse stichtingen hebben deze afspraken gemaakt. Uw verzekeringsmaatschappij is verantwoordelijk voor uw compensatie en moet u schriftelijk een aanbod te doen. 

Hersteladvies

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u niet precies weet wat u met uw beleggingsverzekering moet doen. De koersresultaten en de hele discussie over woekerpolissen maken het u erg lastig. U heeft verschillende opties om te bepalen of u uw spaardoelen nog kunt bereiken. Wij helpen u graag bij het maken van een juiste keuze. 


Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

 • Schade melden

  Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

 • Offerte aanvragen

  Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

 • Contact

  We staan altijd voor u klaar.