logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assuranti√ęn
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Omdat wij altijd onafhankelijk zijn en daarom de beste maatschappij voor u kunnen vinden

Bel 020 663 83 93

Zorg

De zorgverzekering is een standaard basisverzekering voor ziektekosten die u desgewenst kunt uitbreiden met een aanvullende verzekering.

Premie

De premie voor de zorgverzekering bestaat uit een nominale basispremie plus een premie die afhangt van uw inkomen. De nominale premie verschilt per verzekeraar. Verzekerden tot 18 jaar zijn overigens geen nominale premie verschuldigd.

Inkomensafhankelijke premie

Daarnaast betaalt u een premie die afhangt van uw inkomen. De verzekeringsplichtige (zoals de werknemer) die loon geniet, heeft recht op volledige vergoeding van deze inkomensafhankelijke bijdrage door zijn werkgever. Deze vergoeding wordt wel als inkomen gezien, waardoor u er belasting over moet betalen.

Premie aanvullende verzekeringen

Naast de nominale en procentuele premie voor de zorgverzekering, betaalt u  premie voor de aanvullende verzekering die u kiest. Of er voor kinderen tot 18 jaar premie betaald moet worden, verschilt per verzekeraar. 

Het wettelijke eigen risico

Wettelijk geldt er vanaf 18 jaar een verplicht eigen risico in de basisverzekering van € 385 per jaar (2024). Maar let op: dit geldt niet voor huisartskosten, verloskundige zorg, kraamzorg en zorg voor kinderen tot 18 jaar.

Het vrijwillige eigen risico

Wilt u een hoger eigen risico op uw basisverzekering? Dat kan. U hebt de keuze uit 100, 200, 300, 400 of 500 Euro per verzekerde van 18 jaar of ouder. Hoe hoger het eigen risico, hoe hoger de korting op de premie. Net als het verplichte eigen risico vallen huisartskosten en de overige hierboven genoemde kosten niet onder het vrijwillige eigen risico. 

Zorgtoeslag

Om de kosten van de premie voor iedereen betaalbaar te houden, is er een compensatieregeling: de zogenaamde zorgtoeslag. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen. Kijkt u voor meer informatie over de zorgtoeslag en de aanvraag daarvan op: www.zorgtoeslag.nl


Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.