logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assuranti√ęn
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Omdat wij altijd onafhankelijk zijn en daarom de beste maatschappij voor u kunnen vinden

Bel 020 663 83 93

Verzuimverzekering

Als werkgever heeft u een grote verantwoordelijkheid voor zieke of zwangere medewerkers. U moet namelijk aan een aantal wettelijke regels voldoen.Wat zijn de financiële gevolgen van verzuim?

U heeft een loondoorbetalingsverplichting. Zo bent u verplicht om minimaal 70 procent van het loon gedurende twee jaar door te betalen als uw medewerker ziek wordt. Hier kan in de bedrijfstak-cao of in de arbeidsovereenkomst van af worden geweken in positieve zin (voor de medewerker). Bijvoorbeeld dat u het eerste jaar het volledige loon doorbetaalt.
Tijdens het zwangerschapsverlof van uw werkneemster betaalt u ook het loon door, maar u kunt dit vergoed krijgen met de zwangerschapsuitkering op grond van de Wet arbeid en zorg.

Hoe kunt u zich verzekeren tegen verzuim?

U kunt de financiële gevolgen van verzuim beperken door een verzuimverzekering te sluiten. Hiermee verzekert u zich voor het risico van loondoorbetaling bij zieke medewerkers.
Als u voor een verzekering kiest, dan zijn er twee mogelijkheden:
 • de conventionele verzekering: u kiest er dan voor om eerst een bepaalde periode (weken of maanden) de loondoorbetaling voor eigen rekening te nemen. Duurt de ziekmelding langer dan de gekozen periode, dan vergoedt de verzekeraar de kosten.
 • stop-loss-verzekering: u kiest er dan voor om eerst voor een bepaald bedrag (eigen behoud) het loon zelf te betalen. Komt de uitbetaling boven dit bedrag, dan neemt de verzekeraar de betaling over.
Verder kunt u ervoor kiezen werkgeverskosten mee te verzekeren. U heeft namelijk niet alleen de loonkosten. U maakt ook extra kosten door bijvoorbeeld andere mensen in te huren of eigen medewerkers extra in te zetten.
Veel verzekeraars bieden ook allerlei aanvullende diensten bij een verzuimverzekering, zoals arbopakketten en hulp bij re-integratie en preventie. Dit is aantrekkelijk omdat u op die manier hulp krijgt bij het voldoen aan alle wettelijke regels. En mogelijk verkort het de verzuimduur.

Meer informatie 

Vraag ons om advies en bel 020-6638393.


Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

 • Schade melden

  Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

 • Offerte aanvragen

  Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

 • Contact

  We staan altijd voor u klaar.