logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

dinsdag 24 nov 2020

Haard aan? Laat uw schoorsteen vegen

Heerlijk de haard of kachel aan in deze donkere maanden? Zorg ervoor dat uw schoorsteen is gereinigd. Schade door een schoorsteenbrand wordt namelijk niet vergoed bij slecht onderhoud.

Elk jaar ontstaan er in Nederland ruim 1.700 schoorsteenbranden. Een van de oorzaken is roetophoping in het schoorsteenkanaal. Door de schoorsteen regelmatig te laten vegen, kunt u dit voorkomen. Het is verstandig om ieder jaar een professionele schoorsteenveger langs te laten komen voor een onderhoudscheck. 

Factuur

Met een opstalverzekering bent u verzekerd tegen schoorsteenbrand. U krijgt dan de schade aan de woning vergoed die is ontstaan door rook, roet, schroeien en smelten. Bij een huurhuis dekt de inboedelverzekering schade aan meubels. In de polis staat vaak dat u “al het redelijke moet doen” om een schoorsteenbrand te voorkomen. Laat dan ook minstens een keer per jaar de schoorsteen reinigen door een (erkende) schoorsteenveger en zorg dat u bij schade een factuur kunt tonen. Dit staat soms ook expliciet in de polis vermeld.

Zand of zout

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een schoorsteenbrand, blus dan nooit met water. De stoom die dan ontstaat, kan scheuren in het rookkanaal veroorzaken. Blus met zand of zout en sluit zo snel mogelijk de luchttoevoer. 

Wilt u weten wat u volgens uw verzekering moet doen om deze winter veilig te stoken? Neem contact met ons op via info@willysmits.nl of bel 020 663 8393.


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.