logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

maandag 10 jan 2022

Is de laadpaal van uw elektrische auto verzekerd?

Nederland telt al 175.000 volledig elektrische auto’s en zo’n 105.000 (plug-in) hybride auto’s. Hebt u of overweegt u een elektrische auto en wilt u die voor de deur opladen? Is uw laadpaal dan verzekerd onder uw woonhuisverzekering en hoe zit het bij een huurwoning?

Eigen laadpaal

Het hangt af van de soort laadpaal of en hoe uw laadpaal is verzekerd.

 • Dekking onder uw woonhuisverzekering

Een vaste installatie op eigen terrein valt meestal onder uw woonhuisverzekering. Geef wel even aan ons door dat u een laadpaal bezit, dan kunnen wij checken of deze onder uw verzekering valt.

 • Dekking op uw autoverzekering

Er zijn speciale verzekeringen voor elektrische auto's die schade aan uw laadpaal of laadpunt verzekeren, mits de schade niet onder een andere verzekering valt. Vraag ons of deze extra dekking op uw autoverzekering van toepassing is.

 • Dekking bij een huurwoning

Bij een huurwoning of appartement is voor het plaatsen van een oplaadpunt vaak toestemming nodig van de verhuurder of de VvE. Schade aan het laadpunt kan verzekerd zijn op de opstalverzekering van de VvE of als eigenaars- of huurdersbelang op uw inboedelverzekering. Of er dekking is hangt mede af van het soort oplaadpunt.

Laadpaal op de openbare weg

Is er geen plaats op eigen terrein, dan kunt u bij uw gemeente een openbare laadpaal aanvragen. De paal is of wordt niet uw eigendom en eventuele schade is voor rekening van de gemeente

Bij een leaseauto?

Als u via de leasemaatschappij een privé-paal in termijnen betaalt, dan is de verzekering ervan meestal uw zorg en daarvoor gelden de eerdergenoemde punten.

Mobiel oplaadstation

Voor de verzekering van een mobiel oplaadstation is geen eenduidig antwoord te geven. Die kan onder verschillende verzekeringen vallen, bijvoorbeeld de inboedel- of de autoverzekering. Het is afhankelijk van het type en van de plaats waar de oplader zich bevindt.

Wilt u meer weten over de verzekering van uw laadpaal? Bel ons of stuur een mail.


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

 • Schade melden

  Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

 • Offerte aanvragen

  Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

 • Contact

  We staan altijd voor u klaar.