logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

woensdag 29 jun 2022

Wijziging BORG-certificering inbraakbeveiliging

Voor veel brandverzekeringen geldt dat aanwezige spullen tegen inbraak beveiligd moeten zijn. Een BORG- of VEB-erkend beveiligingsbedrijf controleert of de beveiliging voldoet aan de juiste VRKI-risicoklasse. Vanaf 1 juli 2022 gaat de nieuwe BORG-certificatenregeling in. Vanaf dan beoordelen BORG-beveiligingsbedrijven de bouwkundige en elektronische beveiliging afzonderlijk. En gelden er aparte certificaten.
 

Wat betekent dit voor u?

Laat u uw inbraakbeveiligingsmaatregelen uitvoeren door een BORG-beveiligingsbedrijf? Dan heeft u vanaf 1 juli 2022 twee beveiligingscertificaten nodig: BORG-B en BORG-E. BORG-beveiligingsbedrijven geven certificaten af voor ieder beveiligingsniveau. Een certificaat betekent dus niet automatisch dat u de noodzakelijke beveiliging heeft. De uitgevoerde beveiligingsmaatregelen moeten minimaal gelijk zijn aan de noodzakelijke maatregelen. Zorg er daarom dat u de juiste, noodzakelijke beveiligingsmaatregelen neemt. Alleen dan bent u goed verzekerd.

Waar vindt u een gecertificeerd beveiligingsbedrijf?

Op CCV.nl vindt u BORG-bedrijven die gespecialiseerd zijn in bouwkundige en/of elektronische inbraakbeveiliging. Sommige beveiligingsbedrijven zijn zowel BORG-B als BORG-E gecertificeerd. Deze bedrijven mogen alle beveiligingsmaatregelen beoordelen en aanbrengen.
 

VEB blijft ongewijzigd

Voor de VEB-beveiligingsbedrijven verandert er niets. VEB-bedrijven kunnen meestal zowel de elektronische als de bouwkundige beveiligingsmaatregelen uitvoeren en certificeren. Of ze werken samen met een partner die dit mag. VEB-bedrijven geven alleen een VEB-beveiligingscertificaat af als alle beveiligingsmaatregelen volgens de juiste risicoklasse zijn uitgevoerd.
 
Hebt u vragen?
Neem dan contact met ons op.

Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.