logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

donderdag 27 jun 2019

Zoon of dochter met rijbewijs: hoe verzekert u de auto?

Als kinderen een rijbewijs hebben, dromen ze ongetwijfeld ook van een eigen auto. Een autoverzekering voor jongeren is echter erg duur. Hoe kunnen ze dan toch in een (eigen) auto de weg op?

Een beginnend bestuurder van 18 jaar betaalt al snel 1.800 tot 2.000 euro per jaar aan premie voor een autoverzekering. Dat is tot wel 200% meer dan een bestuurder van 25 jaar die geen schadevrije jaren heeft. Uit statistieken blijkt namelijk dat 18-jarigen een grotere kans hebben om een ongeval te veroorzaken dan iemand van 25 jaar of ouder. En een hoger risico gaat gepaard met een hogere verzekeringspremie.

Polis op naam van ouder
Is het dan een idee om de autoverzekering op naam van een van de ouders te zetten? Hij of zij is immers een ervaren bestuurder en zal dus een lagere verzekeringspremie krijgen. Helaas, die vlieger gaat niet op. De hoogte van de verzekeringspremie hangt namelijk mede af van de vraag wie de regelmatige bestuurder is van de auto. Als u als ouder dat bent, moet de verzekeringspolis ook op uw naam staan. Als u verkeerde informatie doorgeeft aan de verzekeraar kan dat ernstige gevolgen hebben. Als de verzekeraar het ontdekt, kan de verzekering worden beëindigd en/of de verzekeraar kan besluiten om eventuele schade niet te vergoeden.

Ons advies
Autorijden is een kostbare aangelegenheid voor jongeren. Af en toe de auto lenen en wachten tot ze ouder zijn, is een goed(koop) alternatief. Wilt uw zoon of dochter toch een eigen auto rijden, helpen we u graag verder. De ene autoverzekeraar is wat vriendelijker voor jongeren dan de andere. Neem contact met ons op via telefoon (020) 663 83 93 of info@willysmits.nl.


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.