logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Omdat wij altijd onafhankelijk zijn en daarom de beste maatschappij voor u kunnen vinden

Bel 020 663 83 93

Hypotheekadvies

Het afsluiten van een hypotheek is voor de meeste mensen geen eenvoudige opgave. Er komen veel vragen op u af en er moet met veel zaken rekening worden gehouden. Hoeveel kan ik lenen? Welke hypotheekvorm past het beste bij mij? Welke rente moet ik kiezen en welke geldverstrekker heeft het beste aanbod voor mij? Allemaal vragen waar wij u graag mee helpen. 

Om u duidelijkheid te bieden in dit complexe proces geven wij u hier een overzicht van onze werkwijze:

Kennismaking, uitleg van de werkzaamheden en beloning

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek vertellen wij u meer over wie wij zijn en wat we doen. Wij geven u inzicht in onze werkwijze, wat u van ons mag verwachten en hoe wij worden beloond.

Vaststellen van uw kennis en ervaring

Na kennismaking willen we graag wat meer over u weten. Hoe groot is uw kennis van hypotheken en van andere financiële producten? Ook vragen wij meer informatie over uw ervaring in het afsluiten van een hypotheek, levensverzekering, pensioenverzekering, lening of in beleggen. 

Inventarisatie van uw financiële positie

Tijdens deze stap staan we uitgebreid stil bij uw huidige financiële positie. Ook vragen wij u hoeveel u maximaal per maand wenst uit te geven aan woonlasten. We vragen u naar uw huidige inkomsten en uitgaven en hoe u verwacht dat deze zich in de toekomst ontwikkelen. We inventariseren uw huidige bezittingen en schulden en we bekijken welke voorzieningen u heeft getroffen om bepaalde risico’s op te vangen. Ook bekijken we hoe uw inkomen eruit komt te zien na het bereiken van uw pensioenleeftijd.

Bepalen van uw financiële wensen

In deze fase van het adviesproces gaan we dieper in op uw financiële wensen. Wij berekenen hoe hoog uw hypotheek wordt op basis van uw wensen. Ook relevante fiscale zaken rondom het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek komen hierbij uitgebreid aan bod. 

Bepalen van uw leencapaciteit

Wij berekenen voor u hoe hoog de hypotheek mag zijn op basis van de Gedragscode Hypothecair Financiers. Ook wordt nagegaan of u in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie. Wanneer de benodigde hypotheek hoger is dan de inkomenstoets zal met u besproken worden of dit verantwoord is.

Samenstellen van de hypotheek

Tijdens deze stap bespreken we samen met u welke hypotheekconstructie het beste aansluit bij uw wensen. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij de risico’s die u loopt bij het aangaan van een hypotheek. U kunt hierbij onder meer denken aan het risico van werkloos, arbeidsongeschikt of overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek. 

Vergelijken en presenteren van oplossingen

Na de voorgaande stap zoeken wij naar oplossingen van verschillende aanbieders. Deze vergelijken wij en bespreken samen met u de voor- en nadelen van de verschillende aanbiedingen. Zo komen we tot een oplossing die het beste bij u past.

Formulering en motivering van het advies

In deze fase van het hypotheekproces wordt de gekozen oplossing zorgvuldig met u doorgenomen en leggen wij alle kenmerken aan u uit. Hierbij controleren wij ook of alle informatie duidelijk is en door u begrepen wordt. Onduidelijkheden worden toegelicht zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.  

Vastlegging van de gegevens in het dossier

In deze fase leggen wij alle zaken die zijn besproken vast in het dossier. Alle afspraken worden nog een keer doorgenomen. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat alles duidelijk is voor u. Hierbij geven wij ook een duidelijke motivatie waarom tot een bepaalde keuze is gekomen. U controleert hierbij of het advies goed tot stand is gekomen en overeenkomt met uw wensen.

Bemiddeling, afwikkeling en begeleiding van het advies

In deze laatste stap wordt u uitgelegd welke stappen nog gezet moeten worden om definitief tot de geldverstrekking te komen bij de notaris. Wij vertellen u welke documenten nodig zijn en wanneer u deze moet inleveren om ervoor te zorgen dat de hypotheek op de afgesproken datum bij de notaris verstrekt kan worden.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.