logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assuranti√ęn
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

dinsdag 14 nov 2023

Check de dekking van je zorgverzekering

De premies van zorgverzekeringen stijgen per 1 januari 2024 aanzienlijk, de vrije zorgkeuze wordt schaarser en de zorgtoeslag lager. Zit je goed of stap je over? Verzeker jezelf van goed advies over de juiste zorgverzekering.

Check je dekking

Voldoet de dekking van je huidige zorgverzekering nog aan je zorgbehoefte? Heb je voldoende fysiotherapie behandelingen? Verwacht je meer mondzorg, misschien een beugel voor de kinderen? Het kan slim zijn om een ander aanvullend pakket te kiezen of een om over te stappen naar een andere verzekering.  

Combinatiepolis

Wie altijd een restitutiepolis had (dus vrije zorgkeuze, 100% vergoeding), heeft waarschijnlijk al bericht van de verzekeraar gehad dat dit een combinatiepolis wordt. De combinatiepolis is een combinatie van een natura- en een restitutiepolis. Voor sommige zorgkosten heb je recht op zorg (natura) en voor andere zorgkosten heb je recht op vergoeding (restitutie). Je hebt vrije zorgkeuze, dus je kunt naar iedere zorgverlener die je wilt. Bij sommige soorten zorg krijg je een vergoeding tot een maximaal tarief, dat de zorgverzekeraar bepaalt. Ga je naar een duurdere zorgverlener? Dan betaal je de extra kosten zelf. Elke zorgverzekeraar maakt zelf afspraken met zorgverleners. Dus de ene combinatiepolis is de ander niet. Het is dus belangrijk je goed te laten informeren welke polis het beste bij je past.

Kijk ook dit filmpje van Zorgverzekaars Nederland met meer uitleg over waar je op moet letten bij het kiezen van je zorgverzekering. Wil je persoonlijk advies, we helpen je graag. Bel 020 663 83 93 of mail naar info@willysmits.nl


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.