logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

dinsdag 22 nov 2022

Gezinsuitbreiding? Denk ook aan je verzekeringen

Een kleintje op komst? Je denkt er vast niet als eerste aan maar met deze gezinsuitbreiding is het goed om ook naar je verzekeringspakket te kijken. Vier tips.

Tip 1: Check je zorgverzekering
De eerste tip is om te kijken of je zorgverzekering nog aan al je wensen voldoet als je een kindje verwacht. Dit is ook slim als je een kinderwens hebt. Een deel van de zorg zit in de basisverzekering maar voor andere zorg heb je een aanvullend pakket nodig. Denk bijvoorbeeld aan de dekking van kraamzorg.

Tip 2: Schrijf je kindje in bij de zorgverzekeraar
De zorgverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht, ook voor je pasgeboren baby. Schrijf je kind in op de zorgverzekering van de ouder met de hoogste aanvullende dekking. Doe dat uiterlijk vier maanden na de geboorte. 

Tip 3: Check je inboedel
Een kindje, en zeker de eerste spruit, brengt ook nieuwe spullen met zich mee. Denk aan de compleet nieuwe kinderkamer en kinderwagen. Hierdoor stijgt de waarde van je inboedel en dan is het goed om de inboedelwaarde opnieuw te (laten) vaststellen. De kans bestaat dat je wat meer voor je inboedelverzekering betaalt, maar je weet in ieder geval dat je niet onderverzekerd bent.

Tip 4 Pas je aansprakelijkheids- en doorlopende reisverzekering aan
Ook bij deze verzekeringen is aanpassing aan de nieuwe gezinssituatie nodig. Een baby zal niet snel schade veroorzaken, maar kleintjes worden heel snel groot. En als er schade is, ben je te laat met het doorgeven van de nieuwe gezinssamenstelling. En dat geldt ook voor de doorlopende reisverzekering. Als je er met je gezin op uittrekt, is het fijn te weten dat iedereen onder de verzekering valt.

Gezinsuitbreiding? Neem contact op met ons op via telefoon 020 663 83 93 of e-mail info@willysmits.nl


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.