logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

maandag 22 aug 2022

Helmplicht op snorfiets per 1 januari 2023

Het dragen van een goedgekeurde helm op scooters en snorfietsen met een blauw nummerbord is vanaf 1 januari 2023 wettelijk verplicht in Nederland. Dit geldt ook voor eventuele passagiers. Het aantal verkeersdoden en verkeersgewonden onder snorfietsers moet hierdoor afnemen.

Hoe herken je een goedgekeurde helm?

Niet alle helmen bieden de bescherming die verlangd wordt. Daarom is alleen een goedgekeurde brom-, motor- of speed-pedelec-helm toegestaan.
 
Een goedgekeurde brom-/motorfietshelm heeft een cirkel met de hoofletter E erin. Achter de E staat een cijfer dat staat voor een EU-land. In Nederland krijgen goedgekeurde helmen het cijfer 4. Een goedgekeurde speed-pedelec-helm is herkenbaar aan een markering volgens de NTA 8776:2016 norm.
 
Snorfietsers die geen (goedgekeurde) helm dragen, riskeren een boete van € 100.

Snorfietser nog welkom op fietspad?

Net als nu het geval is, mogen snorfietsers ook na 1 januari 2023 op fietspaden blijven rijden waar dat is toegestaan. Tot die tijd is een helm alleen verplicht op plekken waar de snorfiets op de rijbaan moet rijden, zoals in steden als Amsterdam en Utrecht. Daarna geldt de helmplicht overal. Ook aan andere regels voor snorfietsers verandert niets. Zo blijft de maximumsnelheid 25 kilometer per uur.
 
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 

Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.