logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

donderdag 28 apr 2022

Keyless: moderne auto’s nog gevoelig voor diefstal

Veel auto’s kunnen nog steeds worden gestolen via keyless entry en keyless go. Het grootste deel van de autodiefstallen vindt plaats in de nacht. Men pikt het signaal van de sleutel op voor het woonhuis of het bedrijf. Ze verlengen het signaal met een externe zender. Met dit signaal openen en starten ze de auto zonder de fysieke sleutel.

Voorkom diefstal bij keyless entry en keyless go

 1. Vraag de dealer om een autosleutel met een slaapstand. Mogelijk passen ze de sleutel aan of krijgt u een nieuwe sleutel. Deze sleutel zendt dan na vijf minuten geen signaal meer uit. Laat de auto certificeren volgens het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging.
 2. U kunt de sleutel ook buiten het bereik van de externe zender neerleggen. Daarvoor is een afstand nodig van zes meter. Of de sleutel in een metalen blik of speciale beschermhoes bewaren die het signaal blokkeert. Echter in de praktijk is de afstand vaak niet haalbaar. Of wordt het plaatsen in een blik of beschermhoes soms vergeten.
 3. Wilt u helemaal geen risico meer lopen? Bij sommige auto’s kan de dealer keyless entry en keyless go uitzetten.

Veilige keyless entry systemen

De auto’s met Ultra Wide Band-technologie (UWB) herkennen de werkelijke afstand van de autosleutel tot de auto. Daardoor start de auto alleen als de sleutel zich in de buurt bevindt. De modellen met een bewegingssensor in de sleutel zenden na enkele minuten stil liggen geen signaal meer uit. Beide sleutels zijn veilig.

Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

 • Schade melden

  Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

 • Offerte aanvragen

  Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

 • Contact

  We staan altijd voor u klaar.