logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

woensdag 10 jun 2020

Reizen na corona: de eerste keer op (auto)vakantie

 
We mogen weer! Na maanden van reisbeperkingen door het coronavirus, openen onze buurlanden langzaam maar zeker hun grenzen. Dat is goed nieuws! Het betekent dat we, met de zomervakantie voor de deur, weer plannen kunnen maken. De eerste keer reizen na corona kan spannend zijn. Daarom geven we een aantal tips zodat uw klanten hun (auto)vakantie goed kunnen voorbereiden.
 
Spanje, Italië en Duitsland versoepelen de regels voor toeristen. Dat betekent dat het weer mogelijk is om met de auto of caravan de grens over te gaan. Maar helaas is het coronavirus nog niet helemaal verdwenen en zijn er nog verschillende veiligheidsmaatregelen waar u als reiziger rekening mee moet houden.
 

Bereidt u goed voor

Iedereen houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. De gevolgen van de versoepelingen kunnen soms betekenen dat regels weer (tijdelijk) aangepast of teruggedraaid worden. Om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws voor een specifieke bestemming, kunt u kijken op de website Nederland Wereldwijd van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u actuele informatie over de bestemming. Ook ziet u welke maatregelen er gelden en wat wel en niet mag in het land waar u naar toe reist.
 

Reserveer op tijd

Een autorit naar bijvoorbeeld Italië kost tijd en u reist hiervoor door verschillende landen. Ook als u op doorreis bent moet u zich aan de voorgeschreven regels van het land houden. Het is ook in het buitenland van belang om in tankstations of in dorpjes onderweg voldoende afstand te houden. Wij adviseren u om een restaurant of slaapplek onderweg ruim van tevoren te reserveren.
 

Mondkapjes

Er is de laatste maanden een hoop gediscussieerd over mondkapjes. Veel landen stellen mondkapjes op openbare plekken verplicht. Daarom is het handig om deze bij u te hebben. Vaak is een stoffen kapje voldoende. Deze kunt u eventueel ook zelf maken. Wilt u meer zekerheid? Dan heeft u een mondkapje nodig dat voldoet aan de Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar ook met zo’n mondkapje blijft het van belang dat u vaak uw handen wast, in uw elleboog niest en thuis blijft als u ziekteverschijnselen hebt.

Reisverzekering en pechhulp

Of u nu met de auto op vakantie gaat, of toch kiest voor een vliegreis. Laat u door ons adviseren over een reisverzekering. Het meeverzekeren van pechhulp kan bij een autovakantie een aanrader zijn. Gebeurt er dan iets onderweg, dan staat de alarmcentrale voor u klaar.   
 

Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.